Ιστορία

 

Η εταιρεία IBS A.E. ιδρύθηκε το 1973 και αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες παραγωγής πλαστικών φιαλών και preforms για τρόφιμα στην Ελλάδα.
Παράλληλα, η IBS δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και διάθεσης αναψυκτικών τύπου Cola από το 1979, όπου και ξεκίνησε τη συνεργασία με το γερμανικό οίκο Sinalco .Το 2004 η συνεργασία αυτή διακόπηκε και η IBS ξεκίνησε τη δική της πορεία στο χώρο των αναψυκτικών με ένα καινούργιο όνομα, το Frutop, με γεύσεις Πορτοκαλάδας, Λεμονίτας, Βυσσινάδας, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά Ελληνικούς χυμούς, Cola, Cocktail, Special, Lemon-Lime, Tonic Water καθώς και Σόδας και σήμερα συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα σούπερ-μάρκετ της Ελλάδας.
Η ΙΒS διαθέτει επίσης πλήρως εξοπλισμένη μονάδα τυποποίησης ελαιόλαδου.
Ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε την τεχνολογία του ΡΕΤ στην Ελλάδα για την παραγωγή εξειδικευμένων φιαλών και preforms για τρόφιμα.

Χρησιμοποιώντας άρτιο μηχανο- λογικό εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής παράγει preforms PET και εξειδικευμένες φιάλες, δοχεία και βάζα για τρόφιμα (λάδια, νερά, αναψυκτικά, χυμούς) καλλυντικά, απορρυπαντικά, ορυκτέλαια από PET, και PE σε πλήθος πρωτοποριακών design και μεγεθών από 12 ml έως και 12 lt.

Η λειτουργία της εταιρείας είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε να ικανοποιεί πάντα τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών της, θέτοντας εκ νέου ποιοτικούς στόχους, βελτιώνοντας συνεχώς τον σχεδιασμό των προϊόντων της και εκσυγχρονί- ζοντας τον παραγωγικό της εξοπλισμό.
Με υψηλό know how, τεχνολογία αιχμής και σεβασμό στο περιβάλλον η IBS γράφει το παρόν και το μέλλον στον τομέα της πλαστικής συσκευασίας τροφίμων και εμφιάλωσης αναψυκτικών.